Transport gratuit la comenzi mai mari de 197lei

Cum să îndepărtați într-un mod corespunzător nămolul din iaz? Ați auzit despre bacterii?

Înlăturarea nămolului din iazuri este o problemă de actualitate în ultimii ani. Aproape toată lumea poate observa că iazurile unde oamenii înotau acum sunt verzi, pline de noroi și încep să aibă un miros neplăcut. De ce se întămplă acest lucru și cum să curățați corect iazul cu pești de nămol vom discuta în cele ce urmează.

În zilele noastre, iazul poate fi drenat în principal prin două modalități.

Prima metodă este îndepărtarea nămolului folosind utilaje grele, de exemplu excavatoare care îl extrag și camioane care îl transportă. Rămâne doar o problemă de rezolvat: ce vom face cu nămolul? Conform legii, nămolurile din iazuri sunt deșeuri care trebuie lichidate ecologic. Din păcate, această lichidare ecologică este atât de costisitoare încât municipalitățile nu își pot permite acest lucru, deoarece constituie o parte semnificativă din bugetul lor.A doua metodă de îndepărtare a nămolului constă în aplicarea bacteriilor, care vor crește semnificativ conținutul bacteriilor din sol și descompunerea nămolului în iazurile cu pești (până la 1000%). Reducerea medie de nămol pe an este cuprinsă între 15-30 cm. Acum vă întrebați cu siguranță cum e posibil ca bacteriile să înlăture atât de mult nămol pe an dintr-un iaz. Deci, cum funcționează acest lucru? Poate veți fi surprins cât este de simplu acest lucru. În primul rând, este necesar să spunem că fiecare iaz are capacitatea de a se auto-curăța, adică el conține bacterii pentru descompunerea materiei organice (a nămolului). Din păcate, în prezent, poluarea este atât de semnificativă încât iazul nu poate descompune o cantitate atât de mare de deșeuri care intră în el (polen, praf, fecale, îngrășăminte din câmpuri, frunze etc.). Nămolul este format în principal din compuși de hidrogen, oxigen și azot. După aplicarea bacteriilor, rata de descompunere a nămolului este semnificativ mărită (până la 1000%), până la punctul în care nămolul se degradează mai repede decât se depune. În acest moment, nămolul din iaz începe să scadă!

Alături de descompunerea nămolului, oxigenul din apă crește rapid (nu scade sub 3 mg / l, chiar și la temperatura apei de 30 ° C), iar coloana de apă este mult mai limpede din cauza bacteriilor. Poluarea organică este de asemenea semnificativ redusă în coloana de apă, ceea ce duce la reducerea cianobacteriile din apă.

Bacteriile sunt 100% naturale și complet inofensive pentru pești, plante și oameni.

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru Iazul dvs. cumpărăți >>> AICI <<<

Cianobacteriile (lat. Cyanobacteria)

sunt organisme antice care au trăit pe pământ miliarde de ani. Acestea au fost printre primele care au locuit în ocean și, pentru că produc oxigen, au „creat” atmosfera. Cianobacteriile ocupă aproape toate habitatele de pe Pământ, dar sunt cunoscute publicului în principal datorită „înfloririi” în apă ”, care este deosebit de periculoasă pentru vertebrate, inclusiv pentru populația umană.

Cianobacteriile sunt adesea clasificate de către necunoscători ca și alge, însă nu este aşa. Algele sunt organisme din regnul plantelor, iar cianobacteriile sunt bacterii care sunt împărţite în ziua de astăzi în mii de specii.

Cianobacteriile au nevoie de nutrienți pentru a crește - în special de azot și fosfor, care intră în apele de suprafață, fie din canalele de scurgeri de pe diferite câmpuri (îngrășăminte ...), fie prin furajele pentru pești, prin suprapopularea cu peşti, apoi din apele uzate insuficient tratate (gospodării, stații de epurare a apelor uzate ...). Cianobacteriile se înmulțesc masiv la o concentrație de 10 micrograme de fosfor per litru de apă. Interesant este faptul că, dacă apa ar conține o cantitate mare de azot, dar numai o cantitate mică de fosfor, cianobacteriile nu ar avea nicio șansă iar apa ar rămâne curată.

Cianobacteriile împreună cu algele formează o floare acvatică, atunci când pe suprafata apei plutește un pătură verde, care poate părea că este formată din ace sau fulgi. În această situație, cianobacteriile încep să producă cianotoxine și să le elibereze în apă. Cianobacteriile muribunde se scufundă la fund și consumă oxigen prin descompunerea lor, care le lipsește peștilor iar aceștia mor.

Cianobacteriile pot supraviețui mai mulți ani în condiții adverse. Imediat ce condițiile se îmbunătățesc, cianobacteriile încep să se înmulțească din nou foarte rapid.

Prezența cianobacteriilor este relativ ușor de identificat. Se folosește o sticlă transparentă cu gâtul îngust, se umple până la margine cu apă și se lasă să stea aproximativ 20 de minute la lumină. Dacă se formează o crustă verde la suprafață iar coloana de apă este curățată, este vorba de cianobacterii. Dacă apa rămâne verde în întregime, este vorba despre alge. Această metodă este doar informativă. Determinarea exactă poate fi efectuată doar de un laborator specializat.

Prin aplicarea preparatelor bacteriene, puteți combate cu succes cianobacteriile.

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru Iazul dvs. cumpărăți >>> AICI <<<

Oxigenul în apă

Cum să ridicați nivelul de oxigen în apă

Cantitatea de oxigen dizolvat în apă este un indicator important al calității apei în iazurile cu pești și lacuri. Valoarea oxigenului dizolvat se schimbă fundamental în timpul zilei. Apa conține cel mai mult oxigen după-amiaza, cel  mai puțin dimineața înainte de zori. Cea mai mare cantitate a oxigenului se află chiar sub suprafață, cu cât adâncimea crește, cu atât cantitatea de oxigen scade în funcție de amestecul natural al straturilor de apă. În multe cazuri, deși valorile oxigenului de sub suprafață arată rezultate optime, peștele încă moare - este posibil să nu existe oxigen în partea de jos în același timp.

Oxigenul ajunge în apă prin trei modalități:

89% prin fotosinteză, adică  prin acțiunea luminii solare,

7% din aer,

4% apă care intră prin apa curgătoare.

În schimb, oxigenul din apă scade:

dacă suprafața apei este umbrită, de ex. mătasea broaștei, o floare de apă - fotosinteza nu poate avea loc,

la temperaturi zilnice mai ridicate,

în procesele de descompunere,

la cantități mari de pește etc.

la  o presiune scăzută, de ex. în timpul furtunilor.

În iazuri, lacurile cu pești și lacurile normale putem crește cantitatea de oxigen:

prin limitarea numărului de pești max. la 1,5 kg la 10 m3, prin aerare, unde aerarea prin microbule este importantă, mai ales noaptea. Formarea de bule în apă cu diferite aeratoare nu crește cantitatea de oxigen dizolvat!

prin curățarea suprafeței de apă,

prin eliminarea depozitelor organice de pe fundul acestuia folosind agenți bacterieni.

Experiența practică arată că atunci când sunt folosiți agenți bacterieni, nivelul oxigenului dizolvat începe să crească.

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru Iazul dvs. cumpărăți >>> AICI <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 o marcă de calitate

    Pe pagina noastră puteți cumpăra produsele mărcii Mr. Bacteria sub denumirea Mr. Bacteria No. 1-14. Toate produsele mărcii Mr. Bacteria sunt produse din materii prime de cea mai înaltă calitate, care le asigură calitatea, rezistența și eficiența bacteriană ridicată. Produsele Mr. Bacteria sunt testate de mii de clienți mulțumiți. Încercați de asemenea calitatea și funcționalitatea produselor noastre. Ne bucură faptul că sunteți mulțumit și folosiți produsele noastre.

    Echipa Dvs. Mr. Bacteria!

  • Dece să alegeți Mr. Bacteria

    • Garanția originalității a produselor
    • Produse din materii prime de cea mai bună calitate
    • Concentrație și eficacitate bacteriană mare
    • Transport gratuit la comenzi mai mari de 197lei
    • Toată gama de produse în stoc
    • Expedierea comenzii în 24 de ore
    • Mii de clienți mulțumiți
  • Cum se compostează corect și cum se utilizează un accelerator de compost?

  • Cum să elimini mirosul neplăcut al fosei septice sau al haznalei?

  • Bacterii și enzime în fose septice, stații de epurare a apelor uzate și iazuri

  • Câteva sfaturi despre cum să vă păstrați iazul din grădină curat și transparent. Ați auzit despre bacterii?Funcționează foarte bine!!!

  • Eliminarea mirosului neplăcut din stația dvs. de epurare Individualnă?

  • Cum să curățați conductele menajere fără substanțe chimice?Folosiți bacterii.

  • Cum să îndepărtați într-un mod corespunzător nămolul din iaz? Ați auzit despre bacterii?

  • Cum să restartezi iazul la sfârșitul iernii