Transport gratuit la comenzi mai mari de 197lei

Bacterii și enzime în fose septice, stații de epurare a apelor uzate și iazuri

Produsele enzimatice bacteriene sunt un amestec de culturi bacteriene naturale, enzime și substanțe nutritive selectate, care întăresc și accelerează procesele naturale de biodegradare, adică descompunerea compușilor organici. În mediul natural, atât bacteriile, cât și enzimele joacă un rol important în procesul de divizare și descompunere a materiei organice.

Bacteriile utilizate în fosele septice, stațiile de epurare sau în iazuri:

Într-un timp relativ scurt (aproximativ 15 minute), după introducerea bacteriilor într-un mediu apos care conține deșeuri organice, bacteriile încep să treacă de la o stare latentă la o stare activă, producând enzime specifice și descompunând sau consumând deșeurile organice prezente. Bacteriile aplicate sunt capabile să crească exponențial (numărul lor se dublează aproximativ la fiecare treizeci de minute). Produsele secundare ale acestei activități enzimatice bacteriene sunt H2O și CO2. Rețineți că puterea unui produs bacterian depinde întotdeauna de numărul de bacterii pe care le conține!

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru fosa dvs. septică, stația de epurare cumpărăți >>> AICI <<<

Enzimele:

Bacteriile produc enzime. Enzimele sunt proteine speciale care sunt de neînlocuit în metabolizarea sursei de nutrienți aceasta devenind energia necesară creșterii ulterioare a unui organism viu (bacteriile au nevoie de enzime pentru a putea digera nutrienții și a le converti în energie pentru o creștere suplimentară bacteriană - similar cu stomacul uman în care se schimbă hrana în energie). Astfel, enzimele sunt un instrument pentru transformarea nutrienților (alimentelor pentru bacterii) în energie, în care compușii complecşi se descompun mai ușor. Această divizare accelerează procesul de transformare a unei surse de nutrienți (materii fecale) în doze accesibile și mai ușor de digerat pentru bacterii.

Diferența dintre o bacterie și o enzimă poate fi arătată prin următorul exemplu:

1)  Într-un bol cu apă adăugați un cub de unt. Dacă în bol se adaugă numai enzime, untul se va dizolva. După ce enzimele au fost extrase, untul se coagulează  înapoi într-un cub.

2)  Într-un bol cu apă adăugați un cub de unt. În cazul în care se adăugă doar bacterii care produc și enzime, cubul de unt se dizolvă iar bacteriile îl descompun în apă și dioxid de carbon. După îndepărtarea bacteriilor și a enzimelor, în vas va rămâne doar apă. Bacteriile descompun untul în apă și CO2 cu ajutorul enzimelor.

Astfel, enzimele servesc doar la lichefierea materiilor fecale din fosa septică sau din stația de epurare. Nu sunt capabile să descompună materiile fecale în apă și CO2, nici să înlăture mirosurile neplăcute din fosa septică ori stația de epurare.

Pentru o descompunere și divizare adecvată a substanțelor în rezervoarele septice sau stațiile de epurare, este important să se utilizeze bacterii care produc enzime. Acestea pot descompune foarte eficient substanțele organice (materiile fecale) în apă și CO2. Foarte important este raportul corect al bacteriilor, care produc în special următoarele enzime: celulază, amilază, protează, lipază, urează, xilanază și esterază.

Celulaza - un complex de bioenzime capabile să descompună celuloza - hârtia igienică

Amilaza - un complex de bioenzime care descompun compuși organici amidonici și hidrocarburi - substanțe petroliere

Proteaza - un complex de bioenzime capabile să descompună diferite proteine - ţesuturi moarte

Lipazele - un complex de bioenzime care sunt folosite pentru a descompune grăsimile și uleiurile vegetale - uleiurile

Ureaza - un complex de bioenzime care descompun urea

Xilanaza - un complex de bioenzime care descompun materia vegetală

Esterazele - un complex de bioenzime capabile să descompună grăsimile

Bacteriile utilizate nu trebuie modificate genetic sau manipulate. Ele se găsesc într-un mod natural (în apă şi în sol). În nici un caz nu pot conține bacterii coliforme, bacterii coliforme fecale, enterococi, ciuperci și drojdii.

Trebuie să fie selectate cu atenție, deoarece ele trebuie să fie pentru oameni și mediul încojurător:

- sigure, stabile, non-patogene și non-toxice

- opţionale (capabile să crească în prezența sau absența oxigenului)

- un producător puternic de enzime, să nu conțină salmoneloză sau listerie

Principalele avantaje ale utilizării preparatelor bacteriene:

- eliminarea grăsimilor vegetale și animale

- reducerea semnificativă aconsumului biologic de oxigen, a consumului chimic de oxigen şi a amoniacului.

- eliminarea substanțelor solide și a soluțiilor din haznale

- eliminarea nitraților de orice tip

- reducerea semnificativă a formării mirosurilor neplăcute.

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru fosa dvs. septică, stația de epurare cumpărăți >>> AICI <<<

Amestecuri bacteriene:

Termenul de amestec bacterian înseamnă un concentrat de tulpini de spori și endospori de bacterii native din sol, special selectate, care prezintă anumite proprietăți dorite, cum ar fi de ex. capacitatea de a supraviețui și de a se multiplica într-un mediu cu un anumit pH, capacitatea de a crește producția unei anumite enzime dorite etc. Amestecurile utilizate de compania noastră se caracterizează printr-o concentrație mare de bacterii.

Amestecurile individuale sau combinațiile lor stau la baza preparatelor finale utilizate în comerț, care prin compoziția lor sunt axate pe soluția practică a anumitor probleme specifice, de ex. degradarea grăsimilor într-un anumit mediu, omogenizarea gunoiului de grajd, reducerea nivelului de amoniac și de mirosuri în general, tratarea apelor uzate, descompunerea excrementelor (fecale), desfundarea conductelor înfundate etc.

După introducerea amestecului într-un mediu apos care conține deșeuri organice, sporii încep să reînvie într-un timp scurt, producând enzime specifice și consumând deșeurile organice prezente. Microorganismele aplicate se înmulțesc exponențial (dublându-se la fiecare 20-30 de minute). Produsele secundare ale acestei activități enzimatice bacteriene sunt H2O și CO2.

Trebuie subliniat faptul că toate tulpinile de bacterii utilizate în amestecurile bacteriene trebuie să fie tulpini nepatogene și că acestea sunt tulpini de bacterii sălbatice din sol, care au fost selectate pentru o anumită proprietate a lor. Aceste tulpini nu sunt în niciun caz schimbate sau modificate genetic.

De asemenea, rețineți că puterea unui produs bacterian depinde întotdeauna de numărul de bacterii pe care le conține! Cumpărați numai produse de calitate, toți veţi fi mulțumiți - dvs.,  fosa septică, stația de epurare sau iazul de grădină.

Curățător Bio-enzimatic Mr. Bacteria pentru fosa dvs. septică, stația de epurare cumpărăți >>> AICI <<<

  • Mr. Bacteria No. 1-14 o marcă de calitate

    Pe pagina noastră puteți cumpăra produsele mărcii Mr. Bacteria sub denumirea Mr. Bacteria No. 1-14. Toate produsele mărcii Mr. Bacteria sunt produse din materii prime de cea mai înaltă calitate, care le asigură calitatea, rezistența și eficiența bacteriană ridicată. Produsele Mr. Bacteria sunt testate de mii de clienți mulțumiți. Încercați de asemenea calitatea și funcționalitatea produselor noastre. Ne bucură faptul că sunteți mulțumit și folosiți produsele noastre.

    Echipa Dvs. Mr. Bacteria!

  • Dece să alegeți Mr. Bacteria

    • Garanția originalității a produselor
    • Produse din materii prime de cea mai bună calitate
    • Concentrație și eficacitate bacteriană mare
    • Transport gratuit la comenzi mai mari de 197lei
    • Toată gama de produse în stoc
    • Expedierea comenzii în 24 de ore
    • Mii de clienți mulțumiți
  • Cum se compostează corect și cum se utilizează un accelerator de compost?

  • Cum să elimini mirosul neplăcut al fosei septice sau al haznalei?

  • Bacterii și enzime în fose septice, stații de epurare a apelor uzate și iazuri

  • Câteva sfaturi despre cum să vă păstrați iazul din grădină curat și transparent. Ați auzit despre bacterii?Funcționează foarte bine!!!

  • Eliminarea mirosului neplăcut din stația dvs. de epurare Individualnă?

  • Cum să curățați conductele menajere fără substanțe chimice?Folosiți bacterii.

  • Cum să îndepărtați într-un mod corespunzător nămolul din iaz? Ați auzit despre bacterii?

  • Cum să restartezi iazul la sfârșitul iernii